Hrvatski radio

Radio Split

Nadzor prometa tijekom vikenda

15.07.2022.

10:50

Autor: PU Split

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježene su tri prijetnje, tjelesna ozljeda, dvije računalne prijevare, oštećenje tuđe stvari, teška krađa, šest krađa i šest požar na otvorenome. U posljednja 24 sata zabilježeno je dvanaest prometnih nesreća od kojih osam s materijalnom štetom. Četiri osobe su lakše ozlijeđene - izvijestila je policija.

Zadobili opekotine uslijed konzumacije vatrenih koktela

Jučer, 14. srpnja 2022.g., oko 18:15 sati zaprimili smo informaciju kako je u ugostiteljskom objektu na području Hvara ozlijeđen muškarac. Prema prvim informacijama ozlijeđen je prilikom konzumiranja vatrenih koktela. U događaju je lakše ozlijeđena i jedna ženska osoba. Ozlijeđeni su zadobili opekotine. Prevezeni su u Split na pružanje liječničke pomoći. Muškarac je zadržan na daljnjem liječenju i prema informacijama iz bolnice nije životno ugrožen. Ženska osoba je zadobila lakše ozlijede i nakon pregleda je otpuštena iz bolnice. Na mjestu događaja izvršen je očevid. U tijeku kriminalističko istraživanje.

Obavijest građanima vezano uz uručenje izrađenih osobnih iskaznica i putovnica

U subotu, 16. srpnja 2022.godine službenici Službe za upravne poslove uručivati izrađene osobne iskaznice i putovnice u vremenu od 7.00 da 13.30 sati.

Pozivamo građane da preuzmu svoje isprave uključujući i one izrađene u žurnim postupcima u policijskim postajama u sastavu PU splitsko-dalmatinske.

Nadzor prometa tijekom predstojećeg vikenda

Tijekom vikenda policijski službenici će na području Splitsko-dalmatinske županije provoditi intenzivniji nadzor i kontrolu, a sve u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.

Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila, da ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, te da prilagode brzinu svojih vozila uvjetima i stanju na cestama, kako bi na taj način utjecali na povećanje vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti svih sudionika u prometu, a u slučaju prometnih gužvi molimo ih za dodatno strpljenje i oprez u prometu.

Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

Sve sudionike u prometu pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu - vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla.

Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge!


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.