Hrvatski radio

Radio Split

Nagrade udruge "Klub članova Selo"

10.09.2021.

14:12

Autor: Marino Marinčić

Foto Marino Marinčić

Foto Marino Marinčić

Foto: - / -

Viteška manifestacija "Sinjska Alka" dobitnica je šampionske titule projekta „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" za 2020. godinu, koju je organizirala Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo".

Projekt dodjele nagrade Suncokreta ruralnog turizma služi kao poticaj svima onima koji čuvaju hrvatski ruralni prostor i trude se prezentirati njegovu posebnost i vrijednost.
Nagrade su uz manifestaciju sinjske Alke, dobili i vinogradi Perišin iz Kaštela te OPG Lavanda s otoka Hvara zbog očuvanja autohtonih sorti te obiteljska Farma Kod Kućera iz Jelse kao turističko seljačko gospodarstvo.
Uručenje nagrada održano je u sjedištu Splitsko-dalmatinske županije, a uručio ih je uz predstavnike „Kluba članova Selo", dožupan Stipe Čogelja.
Skupnu zahvalu svih nagrađenih u sklopu projekta „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" izrazili su direktorica Turističke zajednice grada Sinja, Monika Vrgoč i u ime Viteškog alkarskog društva, Boris Filipović Grčić.

 

NAGRADE

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.