Hrvatski radio

Radio Split

Najljepši školski vrt Primorske Hrvatske u Šestanovcu

25.11.2015.

08:44

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U studiju Bajsić Hrvatske radiotelevizije dodijeljene su nagrade najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj. Ekološko-obrazovni projekt HRT-a te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta nastao je 1994. na poticaj ekološke emisije HR 1 "Slušaj kako zemlja diše" i urednice Lidije Komes.

Članovi su stručnoga povjerenstva od proljeća do jeseni obišli 130 škola koje su ušle u uži izbor. Nije im bilo lako odabrati u toj širokoj cvjetnoj lepezi komu dodijeliti pobjednički naslov. Članovi su stručnoga povjerenstva za dodjelu nagrada: Ivna Bućan, prof., Astrid Horvat, dipl. oec., mr. sc. Dobrila Kraljić, mr. sc. Vesna Cetin Krnjević i Lidija Komes, voditeljica projekta Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj. 
– Zlatnu povelju HRT-a za pobjednički školski vrt Kontinentalne Hrvatske dobila je Osnovna škola Dragutina Lermana iz Brestovca u Požeško-slavonskoj županiji.
– Zlatnu povelju HRT-a za pobjednički školski vrt Primorske Hrvatske dobila je Osnovna škola „Dr. fra Karlo Balić“ iz Šestanovca u Splitsko-dalmatinskoj županiji.
– Zelena povelja pripala je Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ iz Duge Rese u Karlovačkoj županiji.  

Nagrada je uručena ravnateljici šestanovačke škole Nadi Utrobičić i učiteljici Ružici Radovčić, a svim djelatnicima i učenicima škole, koji svojim trudom, zalaganjem i nastojanjem čine sve da školski okoliš blista upućene su riječi pohvale i čestitki. Na pozornici su zastavu i priznanja držali učenici koji su, zajedno s članovima Udruge gangaša Radobilja, predstavili svoju školu i zavičaj pjevajući gangu. 

Zlatnu povelju HRT-a za pobjednički školski vrt Primorske Hrvatske dobila je Osnovna škola „Dr. fra Karlo Balić“ iz Šestanovca u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Projekt Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj dobio je 2005. nagradu Europskoga saveza novinara za jedinstveni ekološko-obrazovni pristup mladima. Nastao je zahvaljujući emisiji Prvoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) Slušaj kako zemlja diše.       

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.