Hrvatski radio

Radio Split

"Najljepši školski vrtovi 2017."

14.04.2017.

11:50

Autor: Vesna Relić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska radio televizija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja pozivaju vrtiće, osnovne i srednje škole i srodne odgojno-obrazovne ustanove za djecu i mladež u Hrvatskoj da se jave na natječaj "Najljepši školski vrtovi 2017."

Svaka škola oblikuje vrt prema svojim mogućnostima i u skladu s klimatskim i drugim uvjetima, čuvajući bogatstvo i biološku raznolikost Hrvatske te autohtono bilje svojega podneblja.

Za sudjelovanje treba poslati ispunjen upitnik, tri fotografije te opis školskog vrta s podacima o tome koje biljke uzgajaju i tko sve u vrtu radi. Na temelju prispjelih prijava Prosudbeno povjerenstvo odabire školske vrtove koje će posjetiti te nakon obilaska (uz stručne  savjete učiteljima i djeci kako ispraviti moguće nedostatke) odlučuje o prvonagrađenim vrtovima.

Za najljepši školski vrt dodjeljuju se Zlatna, Zelena i Plava povelja, kao i priznanja za biološku raznolikost te autohtone i udomaćene vrste. Prijave pošaljite na adresu: najljepsi.vrtovi@hrt.hr 

Projekt "Najljepši školski vrtovi"  nastao je prema prijedlogu Obrazovnog programa Hrvatskoga radija - emisije "Slušaj kako zemlja diše", urednice Lidije Komes - u proljeće školske godine 1994./95. Podupiru ga Ministarstvo znanosti i obrazovanjaMinistarstvo zaštite okolišaMinistarstvo poljoprivredeFond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, i mnogobrojni darovatelji koji školama osiguravaju vrijedne nagrade.

 

 


 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.