Hrvatski radio

Radio Split

Najnoviji porezni udar

04.10.2013.

13:01

Autor: Dragica Lemešić /G.P.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najnoviji porezni udar koji bi mogao potopiti brojne poduzetnike i dovesti do zatvaranja niza djelatnosti izazvao je veliki strah ne samo među nositeljima obrta nego i među njihovim zaposlenicima. To je komentirajući najavljenu akciju ministra financija Slavka Linića o masovnim ovrhama i blokadi računa građanima i tvrtkama s dugom većim od 2000 kuna, izjavila predsjednica Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije Marija Crmarić.

Ona je najavila niz aktivnosti u sklopu njihove komore, kako bi se ukazalo na štetnost najnovijeg poreznog  udara, koji bi u našoj županiji doveo do novog velikog vala nezaposlenosti i potpunog gospodarskog kraha.

Najnovije porezne mjere, ali i najavljeno povećanje stope PDV-a na 13 posto - kako je poručeno s današnjeg Ceha ugostitelja Županijske obrtničke komore - dodatno će osiromašiti turistički sektor, koji je u posljednje vrijeme suočen sa sve učestalijim zatvaranjem kvalitetnih restorana i otvaranjem jeftinih zalogajnica.Time se gubi i prepoznatljivost našeg  turističkog proizvoda i njegova autohtonost koju je posebno važno bilo sačuvati nakon ulaska u Europsku uniju.O svemu tome kako je najavio predsjednik Ceha ugostitelja županijske obrtničke komore, Tomislav Škarica, bit će riječi na predstojećem Kongresu ugostitelja koji će se održati u Puli od 24. do 27. listopada.      

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.