Hrvatski radio

Radio Split

„Najzdravije namirnice svijeta”

05.02.2019.

14:07

Autor: Vesna Relić

Željko Petrović (Udruga Zdravi grad)

Željko Petrović (Udruga Zdravi grad)

Foto: - / -

naslov je knjige autora Georgea Mateljana koja će biti predstavljena u srijedu, 6. veljače, u 18 sati u velikom Amfiteatru Medicinskog fakulteta, Šoltnska 2. Ovo obimno djelo, i po kvantiteti i po kvaliteti, predstavlja jedinstveno djelo iz područja nutricionizma. Knjiga sadrži 1063 stranice, 275

tablica, s više od 500 fotografija i recepata, a podijeljena je u šest cjelina (Dobrobiti najzdravije hrane 
na svijetu, Način jedenja najzdravije hrane na svijetu- pametni jelovnik, Način kuhanja za održavanje bogatstva nutrijenata, 100 najzdravijih namirnica na svijetu, Namirnice za očuvanje zdravlja, Appendix).

Knjiga predstavlja prošireno i nadopunjeno prvo izdanje objavljeno 2007., prevedeno na hrvatski jezik i tiskano 2008. Iste godine knjiga je dobila nagradu „Josip Juraj Strossmayer“ za najuspješnija znanstvena djela i izdavački pothvat na hrvatskom jeziku, koju dodjeljuje HAZU. U odnosu na prethodno izdanje, ova knjiga je obogaćena s 300 novih recepata kao i 11 novih vrsta hrane i 6 novih biljaka i začina.

Predstavljači su prof. dr.  sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Irena Drmić Hofman, Medicinski fakultet, prof. dr. sc. Tea Bilušić, Kemijsko-tehnološki fakultet, doc. dr. sc. Vedran Poljak, Sveučilišni odjel za studije mora, i Željko Petrović, dipl. ing., Udruga Zdravi grad, urednik hrvatskog izdanja.

 

Georg Mateljan

Georg Mateljan

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.