Hrvatski radio

Radio Split

Nastradao motociklist, sutra akcija "Faktori rizika"

25.05.2021.

13:00

Autor: RS

Nastradao motociklist, sutra akcija "Faktori rizika"

Nastradao motociklist, sutra akcija "Faktori rizika"

Foto: - / -

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske zabilježeno je pet prijetnji, četiri oštećenja tuđe stvari, dvije krađe, zatim tri prometne nesreće. Jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede, a jedna osoba lakše tjelesne ozljede - navodi se u policijskom biltenu.

Motociklist zadobio teške i po život opasne ozljede

Jutros oko 00:15 sati na raskrižju cesta D-126 i ŽC 6136, na otoku Čiovu, kod skretanja za Žedno, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 43-godišnji motociklist prednjim kotačem udario u rubnik ceste, izgubio nadzor i pao s motocikla. Zadobio je teške i po život opasne ozljede, te je zadržan na liječenju u splitskoj bolnici. Na mjestu događaja je obavljen očevid. Utvrđeno je kako je uzrok ove teške prometne nesreće brzina.

Brzina je jedan od tzv. „Faktora rizika“ i najčešći je uzrok najtežih prometnih nesreća.

Zbog povoljnih vremenskih uvjeta za očekivati je u idućem razdoblju veći broj motora i mopeda na cestama, zbog čega vozačima motocikala i mopeda još jednom skrećemo pozornost na obvezu da tijekom vožnje poštuju prometna pravila, poštuju ograničenja brzine, te postupaju uvijek s dodatnim oprezom kako bi zaštitili sebe i druge.

 

U srijedu akcija u prometu „Faktori rizika“

Sutra, u srijedu, 26. svibnja, na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske od 09:00 do 14:00 sati, provest će se operativna akcija „Faktori rizika“: alkohol-.brzina-pojas/kaciga-mobitel“. Policijski službenici će na području Splitsko-dalmatinske županije nadzirati i kontrolirati promet i biti posebno usmjereni na najteže prometne prekršaje zbog kojih se događaju i najteže prometne nesreće.

Sve sudionike u prometu dodatno pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa,  kako ne bi doveli u opasnost vlastiti život, ali i život ostalih sudionika u prometu. Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu - vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikli.

Prometna nesreća može se dogoditi svakom - stoga budite oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, poštujte prometne propise i čuvajte sebe i druge!

Oštećeno vozilo

Jučer je u Policijskoj postaji Kaštela zaprimljena prijava oštećenja osobnog vozila. Prema izjavi oštećenog vlasnika vozila jučer oko 17:30 sati, dok je bio zaustavljen na raskrižju zbog crvenog svjetla, iz osobnog vozila koje se nalazilo iza njega izašlo nekoliko njemu nepoznatih osoba, koje su rukama lupale po vozilu i oštetili ga, nakon čega se oštećeni udaljio vozilom. Obavljen je očevid, te je utvrđeno kako je na vozilu razbijen retrovizor. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 4 tisuće kuna. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.