Hrvatski radio

Radio Split

NaThompsonovom koncertu u Kninu zabilježeno 10 prekršaja

06.08.2015.

10:29

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jutros rano (u petak) oko 4,30 sata na putu iz Knina za Oklaj smrtno je stradao 31-godišnji motociklist.

Tijekom održavanja javnog okupljanja povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u Kninu, gdje je jučer, 5. kolovoza, na trgu Ante Starčevića, bilo nazočno oko 25.000 posjetitelja, nije zabilježeno narušavanje javnog reda i mira, niti su evidentirani prekršaji druge naravi,izvijestila je PU Šibensko-kninska.

Na koncertu Marka Perkovića Thompsona bilo je, prema procjenama policije, oko 90.000 posjetitelja, a tom prilikom je, za sada, zabilježeno ukupno 10 prekršaja, od kojih 5 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 2 prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju i 2 prekršaja iz članka 3 Zakona o suzbijanju i zlouporabi opojnih droga, te jedan prekršaj iz članka 114. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Budući da je ovo javno okupljanje sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima audio-video snimano i fotografirano, pregledom snimki policija će utvrditi postoji li osnovana sumnja da su, osim ovih, počinjeni i drugi prekršaji, temeljem čega će poduzeti zakonom propisane mjere.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.