Hrvatski radio

Radio Split

Nedjeljko Babić Gangster dobio Zahvalnicu Grada Imotskoga

02.08.2021.

11:56

Autor: Mladen Vuković

Foto Mladen Vuković

Foto Mladen Vuković

Foto: - / -

Danas je blagdan Gospe od Anđela, zaštitnice Imotske krajine i Grada Imotskoga. U 18 sati bit će procesija s Gospinom slikom od crkve sv. Frane do Topane, gdje će središnje euharistijsko slavlje predvoditi provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić.

U povodu Dana grada Imotskoga, sinoć je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj suZahvalnice dobili Nedjeljko Babić - Gangster i Mirjana Matković. Nagrade Grada dobili su dr. Milan Kujundžić i Hrvatski puhački orkestar - Gradska glazba Imotski, dok su Nagrade za životno djelo dobili Milivoj Zupčić i Ivica Čelan.

Nedjeljko Babić – Gangster već četrdeset godina uspješno djeluje na demografskoj obnovi Imotske krajine, spajajući parove. Radom kroz Hrvatski populacijski pokret i Udrugu “Dalmatinski samci” uspješno je spojio 440 parova u skladne obiteljske zajednice, iz kojih se rodilo mnoštvo djece. O njemu je snimljen dokumentarni film „Gangster te voli”, koji je dobio osam nagrada na međunarodnim filmskim festivalima. Nedjeljko je snimio i CD nosač zvuka, a ovih je dana objavio i DVD / CD kutiju s tim filmom i pet pjesma s temom osamljenika.

O tom izdanju i nagradi Mladen Vuković razgovara s Nedjeljkom Babićem Gangsterom:

Nedjeljko Babić Gangster

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.