Hrvatski radio

Radio Split

Noć otvorenih vrata HRZ i PZO u Zračnoj luci Split

27.01.2017.

10:00

Autor: Vesna Relić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu Noći muzeja, u splitskoj se županiji, po prvi put organizira Noć otvorenih vrata Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u prostoru splitske Zračne luke, u petak 27. siječnja, od 13 do 19 sati. Zbog izbjegavanja gužvi savjetuje se korištenje redovitog javnog prijevoza do Zračne luke Split.

Od 15 sati,  posjetitelji će moći razgledavati avione i helikoptere te promatrati atraktivni letački program.

U sumrak, od 17 sati zbog prirodnih svjetlosnih efekata kao i paljenja svjetala noćnog starta na pisti gdje se odvija letenje bit će poseban doživljaj vidjeti izloženu tehniku na kojoj lete hrvatski vojni piloti, a posjetitelji će moći doživjeti noć kao dan gledajući kroz NVG opremu koju koriste vojni piloti kada lete noću.

Od ostalih sadržaja izdvajamo izbor „Naj-osmjeha pilotske kabine“, nagradne igre i druga iznenađenja dok će mladi na promotivnom pultu dobiti informacije o mogućnostima školovanja za vojne pilote i pripadnike Oružanih snaga RH. Posebno zanimljiva je radionica za djecu „Pilotiranje na simulatoru aviona MiG-21“ gdje će djeca uz pomoć pilota simulirati upravljanje borbenim avionom MiG-21.

Zbog velikog interesa javnosti za „Noć otvorenih vrata Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane“  posjetitelji su zamoljeni da zbog izbjegavanja gužvi prioritetno koriste redoviti javni prijevoz do Zračne luke Split. Za ovu prigodu uvedene su i dodatne, besplatne autobusne linije na relacijama:

Glavni autobusni kolodvor Split-Zračna luka Split, prijevoznik „Pleso prijevoz“....Polazak: svakih 20 minuta od 11,20 sati do 17 sati...Povratak: od 16,30 sati i dalje prema potrebi

Stara benzinska postaja Trogir-Zračna luka Split, prijevoznik „Pleso prijevoz“...Polazak: svakih pola sata od 12 sati do 17 sati...Povratak: od 16,30 sati i dalje prema potrebi

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.