U suorganizaciji Nacionalne udruge ugostitelja i Udruge ugostitelja Split, u okviru ovogodišnjeg gastro festivala ''Taste the Mediterranean'' prvi put se odvijaju i ''Noći splitskih restorana''. Gala večere koje su uobičajeni dio programa ovog festivala,
često su događaji koje posjećuju kolege iz ugostiteljsko-turističkog sektora i ostala ciljana publika.
Ove godine, prve u nizu, festival će se kroz ''Noći splitskih restorana'' približiti svim građanima na način da će nekoliko splitskih restorana u svojim objektima nuditi mediteranske delicije u 3 slijeda po promotivnim cijenama (od 180,00kn – 210,00kn s uključenom čašom vina). Noći splitskih restorana održati će se u petak i subotu 8. i 9. listopada.
Bit će održane i panel rasprave u hotelu Briig:
7. 10. 10:00h Ugostiteljstvo za vrijeme i nakon COVID krize, na kojem će presjednica NUU predstaviti model ugostiteljstva na kroz obrazac digitalnog i zelenog poslovanja, a koji nas izgledno čeka nakon ovog pandemijskog ciklusa.
8.10. 10:00 Zero waste: važnost upravljanja otpadom u ugostiteljstvu i hoteljerstvu.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.