Hrvatski radio

Radio Split

Nove cijene na svim brodskim linijama

18.04.2022.

07:37

Autor: HRT Radio Split

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Nove cijene prijevoza na gotovo svim državnim linijama u linijskom obalnom pomorskom prometu stupit će na snagu u utorak 19. travnja 2022. godine - izvijestila je Agencija za obalni linijski pomorski promet.

Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet je sjednici održanoj dana 13. travnja 2022. godine prihvatilo zahtjeve linijskih brodara za povećanjem cijena te utvrdilo nove cjenike na ukupno 24 trajektne linije, 13 brzobrodskih linija te 10 brodskih linija.

Nove cijene prijevoza primjenjivati će se od dana 19. travnja 2022. godine.

Kako ne bi došlo do značajnih razlika, odnosno kako bi porast cijena bio na istoj razini na svim linijama, gotovo svi brodari su međusobno uskladili svoje zahtjeve te iste postavili sa jedinstveno određenim maksimalnim povećanjem cijene po kategoriji prijevoza.

Maksimalno povećanje cijena po kategorijama kako slijedi:

Putnici (sve osobe starije od 12 godina) – povećanje u izvansezonskom razdoblju do 4 kune, u sezonskom razdoblju do 8 kuna, a za otočane i djelatnike javnih službi do 2 kune tijekom cijele godine

Djeca od 3 do 12 godina – povećanje u izvansezonskom razdoblju do 2 kune a u sezonskom razdoblju do 4 kune na trajektnim linijama te povećanje do 2 kune tijekom cijele godine na brodskim i brzobrodskim linijama

Vozila (uključujući i vozila javnih službi) – povećanje u izvansezonskom razdoblju do 8 kuna, u sezonskom razdoblju do 16 kuna, a za otočna vozila i vozila javnih službi do 4 kune tijekom cijele godine

Teretna vozila nosivosti >5,01 tone izdvojena su kao posebna kategorija vozila kojima se mijenja cjenik prijevoza te se predviđa povećanje cijene prijevoza po toni nosivosti i to – povećanje u izvansezonskom razdoblju do 4 kune, u sezonskom razdoblju do 8 kuna, a za otočna vozila i vozila javnih službi do 2 kune tijekom cijele godine.

Svi cjenici će biti javno objavljeni i dostupni na službenim stranicama Agencije za obalni linijski pomorski promet te brodara koji održavaju pojedine linije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.