Hrvatski radio

Radio Split

Obilježavanje Dana antifašističke borbe

22.06.2020.

11:58

Autor: Mladen Vuković

Obilježavanje Dana antifašističke borbe

Obilježavanje Dana antifašističke borbe

Foto: - / -

U organizaciji Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije te udruga antifašista i antifašističkih boraca jutros je u Splitu svečano obilježen Dan antifašističke borbe. Nakon polaganja vijenaca i svijeća na Gradskom groblju Lovrinac ispred Spomen Kosturnice borcima NOB-a

i na Groblju branitelja te kod Spomenika političkim zatvorenicima ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županije, svečana akademija održana je u Galeriji umjetnina Split.

U glazbenom dijelu programa sviralo je Hrvatsko glazbeno društvo "Stjepan Radić" iz Žrnovnice, snimku možete vidjeti i na Facebook stranici Radio Splita.

U večernjem dijelu programa, Udruga antifašističkih boraca grada Splita i Udruga veterana domovinskog rata i antifašista pozivaju na okupljanje u 17.30 sati na trgu Gaje Bulata (ispred HNK) uz nastup orkestra HRM, u 19.30 sati je antifašistički mimohod do rive, a u 20 sati nastup Limene glazbe Split i koncertgrupe Corso Adriatico na pozornici na rivi.

Na svečanosti u Galeriji umjetnina na čuvanje vrijednosti antifašizma, koji je i u temeljima suverene Hrvatske, pozvali su Juraj Krstulović u ime Županijske udruge antifašista te splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Grad Split će dobiti Trg žrtava fašizma, ako to odluče gradski vijećnici, kazao je Andro Krstulović Opara, što je pozdravio predsjednik splitske Udruge antifašista profesor Josip Milat.

Dosadašnje svečane akademije za Dan antifašističke borbe u Splitu su se obično održavale u Muzeju grada Splita, a ove godine u Galeriji umjetnina, na otvorenom prostoru, što je bolje rješenje i zbog epidemioloških razloga, a na pobjede nad fašizmom i nad koronavirusom u svom je pozdravnom govoru podsjetio i izaslanik splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana – Visko Haladić.

 

Andro Krstulović Opara

Josip Milat

Visko Haladić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.