Hrvatski radio

Radio Split

Obilježavanje Tjedna braka u Splitu

06.02.2017.

09:43

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji Ureda za pastoral obitelji Splitsko-makarske nadbiskupije, župe Gospe od Pojišana te Bračnog i obiteljskog savjetovališta Splitsko-makarske nadbiskupije, od 5. do 12. veljače obilježava se Tjedan braka pod geslom „Muževi, ljubite svoje žene kao i Krist Crkvu…“ (Ef, 5,25).

Svakoga dana u svetištu na Pojišanu misa je u 19 sati, a potom je u 19.45 sati u župnoj dvorani obiteljski susret i predavanje.

U nedjelju, 5. veljače upriličeno je predstavljanje knjige „Odgoj za budućnost“ autora Vesne Gračner, Suzane Peran i Darija Tokića.

U ponedjeljak, 6. veljače predstojnik Ureda za obitelj don Tomislav Ćubelić održat će predavanje na temu „Otac u suvremenoj obitelji – gdje mu je mjesto?“.

U utorak, 7. veljače bračni par Mihaljević govorit će o mladima i obitelji.

U srijedu, 8. veljače, prof. Mladen Klanac održat će predavanje na temu „Brak – temelj očinstva“.

U četvrtak, 9. veljače prof. Nataša Bulić izlagat će o temi „Brak – put do svetosti (sv. Ljudevit i Zelija Martin“.

U petak, 10. veljače dr. don Jozo Delić razložit će temu „Stepinac i obitelj u Crkvi danas“, a u subotu, 11. veljače neurologinja dr. sc. Meri Matijaca govorit će o obitelji i palijativnoj skrbi.

Posljednjeg dana, u nedjelju, 12. veljače na Svjetski dan braka, svečana je misa u 10 sati i obnova bračnih saveza.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.