Hrvatski radio

Radio Split

Obnova staroga čiovskog mosta

23.07.2020.

09:52

Autor: RS

Obnova staroga   čiovskog mosta

Obnova staroga čiovskog mosta

Foto: - / -

Obnova starog čiovskog mosta trebala bi započeti na jesen. Projektna dokumentacija je dovršena, pri kraju je i savjetovanje sa zainteresiranim subjektima, a Hrvatske ceste u čijoj je most nadležnosti uskoro će objaviti javnu nabavu za izvođača radova na sanaciji mosta,

iako je u posljednje dvije godine znatno manje opterećen nakon što se otvorio novi čiovski most.

Potreba za obnovom je prvenstveno funkcionalna, ali i estetska. Konstrukcija će biti ojačana, s novim dijelovima i instalacijama prema najmodernijim građevinskim standardima, ali će i izgled mosta dotjeran – zamijenit će se ograda, postaviti nova rasvjeta, novi asfalt... Svi elementi, uključujući i semafore, bit će novopostavljeni

Prvi preduvjet da se krene u ovaj projekt bilo je otvaranje novog čiovskog mosta. S obzirom na to da nas on već dvije godine dobro služi i da smo zaboravili one poznate trogirske gužve, u ime građana Trogira mogu reći da nam je drago da HC kreće u obnovu starog mosta. Stari most dobro se „napatio“ u svojih preko 50 godina, i iako je danas manje opterećen i još uvijek služi svrsi, obnova je bila nužna. Hvala Hrvatskim cestama, opet su partner Trogiru na jednom značajnom projektu – rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

Tijekom obnove starog mosta, promet prema i s Čiova odvijat će se preko Mosta hrvatskih branitelja.

- Zadovoljstvo mi je najaviti kako ćemo uskoro započeti sa sanacijom starog trogirskog mosta koji će nakon završetka radova zablistati u svom punom sjaju kako i priliči ovom povijesnom objektu. Prije dvije godine pustili smo novi čiovski most u promet te je isti ispunio sva prometna očekivanja u smislu rasterećenja gradske jezgre i omogućio građanima prometnu infrastrukturu kakvu i zaslužuju – poručio je predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Procijenjena vrijednost nabave je oko 19.900.000 kn + PDV, a predviđeni rok dovršetka radova je osam mjeseci od početka.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.