Hrvatski radio

Radio Split

Obnovljene prostorije Hitne pomoći u Hvaru

21.03.2022.

14:28

Autor: SDŽ, Radio Split

Otvorenje obnovljenih prostorija

Otvorenje obnovljenih prostorija

Foto: SDŽ / SDŽ

Župan Blaženko Boban otvorio je obnovljene prostorije ispostave hitne pomoći na Hvaru. Vrijednost radova je 1,1 milijun kuna, a stanovništvo Hvara dobilo je sve sadržaje koji su potrebni u jednom ovakvom objektu. “Zahvaljujem i gradonačelniku Hvara jer zajedno sa Splitsko-dalmatinskom županijom financira drugi tim liječnika. Naime, po mreži timova Hvar ima samo jedan tim, ali se izgubilo iz vida da je ovo velika turistička destinacija pa se u ljetnim mjesecima stanovništvo utrostruči. Upravo zbog toga Splitsko-dalmatinska županija i Grad Hvar financiraju taj drugi tim liječnika”, podsjetio je župan Boban.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije dr. Leo Luetić naglasio je kako se nastoje prilagoditi svim suvremenim standardima te u svim ispostavama hitne medicine diljem županije osigurati slične uvjete. “Tako smo i ovdje nakon dugo godina od preuzimanja jedinice hitne medicine uspjeli obnoviti prostor. Sada je on usklađen s modernim standardima”, rekao je dr. Luetić.

Gradonačelnik Grada Hvara Rikardo Novak zahvalio je svima koji su sudjelovali u obnovi ovih prostora. “Dobili smo jedan prostor za kojega se nadamo da ga nećemo morati previše koristiti, iako se radi o normalnim potrebama. Sretan sam što ljudi koji dođu na hitnu pomoć mogu imati pravilnu medicinsku skrb”, rekao je Novak.

Obnovljene prostore hvarske ispostave Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije blagoslovio je hvarski biskup monsinjor Ratko Vidović, a u otvaranju je uz župana nazočila i zamjenica pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i demografiju Helena Bandalović. Nakon otvaranja župan je obišao prostorije ispostave Splitsko-dalmatinske županije u Hvaru te se u prostorijama gradske uprave sastao s gradonačelnikom Rikardom Novakom.

Poslušajmo izajve Blaženka Bobana, Lea Luetića i Rikarda Novaka:

Boban, Luetić i Novak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Svi za Lećevicu

radionice