Hrvatski radio

Radio Split

Od srijede se dijelom Šimićeve na Blatinama vozi jednosmjerno

12.08.2020.

13:42

Autor: Vesna Relić

Od srijede se dijelom Šimićeve na Blatinama vozi jednosmjerno

Od srijede se dijelom Šimićeve na Blatinama vozi jednosmjerno

Foto: - / -

Ulica je s obje strane u određenom dijelu ostala dvosmjerna, a središnji dijelom ulice vozi se jednosmjerno u dužini od oko 400 metara počevši od garaža u kojima se nalazi autopraonica, a vozi se u smjeru zapada. Posebnom prometnom regulacijom osigurano je 60 dodatnih privremenih parkirnih mjesta

za stanovnike kotara koja će im biti na raspolaganju za vrijeme sanacije.

Završeni su i radovi na privremenom parkiralištu koje ima oko 100 parkirnih mjesta te ga se od danas može koristiti. U dogovoru s kotarom, kao lokacija odabran je sportski centar koji se nalazi između garaže i toplane, a središnje košarkaško igralište bit će ograđeno te će zadržati svoju funkciju i građani će ga moći koristiti.

Sanacija garaže u Šimićevoj neophodna je zbog sigurnosti i zaštite građana i imovine, a produžit će i životni vijek garaže. Sva potrebna signalizacija je postavljena. Djelatnici Split parkinga prvih će dana biti na raspolaganju i pomoći pri organizaciji parkiranja na privremenom parkiralištu kao i regulaciji prometa. Po završetku sanacije garaže, korištene površine uredit će se i vratit će im se prvobitna namjena. 

Početak sanacije garaže u Šimićevoj planiran je za 17. kolovoza, a posebna prometna regulacija i privremeno parkiralište koristit će se do završetka sanacije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.