Hrvatski radio

Radio Split

Odluke o nagradama grada Trogira

11.11.2021.

10:39

Autor: RS

Foto HRT

Foto HRT

Foto: - / -

Peta sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira održana je u srijedu, u tjednu proslave Dana grada i blagdana Sv. Ivana Trogirskog te je jedna od točaka bila i dodjela nagrada Grada Trogira, među kojima su nagrada za životno djelo, jedna osobna i dvije skupne nagrade.

Nagrada Grada za životno djelo dodijelit će se Ivi Dellaleu, osobna nagrada Tudoru Biliću, skupne nagrade Udruzi TOMS i ŽRK Trogir; plakete Grada idu Klubu DDK Trogir, Jakovu Praliji i Sportsko rekreativnoj udruzi Sv. Mavar Žedno, a medalje Grada idu Ivi Frani, Tonćiju Biliću i Vlasti Omelić.

Usvojena je i odluka o uređenju prometa na području Trogira:

Na zahtjev mještana dodatno ćemo regulirati promet, prvenstveno prema Arbaniji Slatinama gdje su tražili dodatne uspornike prometa. Dok se ne krene u projekt rekonstrukcije ceste i izgradnje šetnice, to će biti jedna mjera sigurnosti, uz kamere za nadzor prometa. Ponavljam, s HC-om smo dogovorili da preuzmemo ishođenje dozvola za projekt rekonstrukcije i u sljedećoj godini krenut ćemo u to“, istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.

Usvojena je i odluka o visini paušalnog poreza po krevetu pa on sada iznosi po 150 kuna više, odnosno 500 kuna godišnje za Zonu 1, 400 kuna za Zonu 2 i 300 kuna za Zonu 3. Grad Trogir prije dvije godine nije se odlučio na ovakve izmjene, ali s obzirom na opterećenje na infrastrukturu ljeti, određene korekcije bile su potrebne kako bi se ona mogla servisirati.

Opterećenje na infrastrukturu, komunalne potrebe i usluge generiraju velike potrebe za ulaganjem i ovom odlukom postići ćemo pravedniju preraspodjelu kako bismo nivelirali i zadovoljili potrebe svih strana. Donijeli smo ovu odluku kako bismo podignuli standard komunalne usluge i života u gradu za sve stanovnike“, rekao je gradonačelnik.

Na Vijeću je usvojena i odluka o reustroju odjela Gradske uprave, kojih je sada pet - uz UO za društvene djelatnosti, financije, proračun i naplatu potraživanja, komunalno gospodarstvo i investicije te urbanizam i prostorno uređenje, tu je i UO za lokalnu samoupravu i imovinu grada.

Jedno od pitanja na aktualnom satu ticalo se održavanja Adventa. Raspored je već osmišljen, s jutarnjim i večernjim zabavnim sadržajima, ali Grad i TZ donosit će korekcije sukladno epidemiološkoj situaciji.

Još uvijek se pripremamo, pratimo mjere i odluke, ali naravno, spremni smo i sami reagirati ako prilike budu takve. Ako situacija omogući održavanje manifestacija, onda ćemo, sukladno pitanju iz MO Čiovo, zatražiti da za vrijeme trajanja Adventa privremena brodska linija vozi do ponoć do kada i traje program i vjerujem da će to zadovoljiti potrebe u tom razdoblju“, istaknuo je gradonačelnik.

Također, potvrdio je da će se i ove godine isplaćivati božićnice umirovljenicima, onima s mirovinom do 2400 kuna, na koliko je podignut cenzus unatrag četiri godine - izvijestili su iz ureda gradonačenika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.