Hrvatski radio

Radio Split

Održana druga javna kampanja i završna konferencija projekta „Program integracije slijepih osoba u društvo“

03.05.2022.

16:53

Autor: Denis Šabić-Županijska udruga slijepih Split

Županijska udruga slijepih Split,

Županijska udruga slijepih Split,

Foto: Županijska udruga slijepih Split, / Županijska udruga slijepih Split,

Županijska udruga slijepih Split, u suradnji s Institutom perspektiva ekonomije Mediterana, dana 29. travnja u prostorijama Udruge održala je javnu kampanju i završnu konferenciju projekta „Program integracije slijepih osoba u društvo“. Projekt je razvijen u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. Europskog socijalnog fonda.

Županijska udruga slijepih Split

Županijska udruga slijepih Split

Foto: Županijska udruga slijepih Split / Županijska udruga slijepih Split

Cilj projekta je povećati uključenost slijepih osoba u društvo širenjem i unaprjeđenjem kvalitete socijalnih usluga u zajednici. Provedene projektne aktivnosti usmjerene su, osim na slijepe osobe i na članove njihovih obitelji te stručnjake koji svakodnevno rade sa slijepim osobama, ali i na širu javnost.

Ivan Tokić, predsjednik Županijske udruge slijepih Split ustvrdio je kako zahvaljujući ovome projektu slijepim osobama omogućena je prilika za optimalno uključivanje u društvo i značajno smanjenje diskriminacije. Naglasio je, kako su u okviru projekta provedene aktivnosti poput stjecanja znanja informatičkog opismenjavanja, aktivnog provođenja slobodnog vremena te razne sportske i kulturne aktivnosti, a sve kako bi se unaprijedilo stjecanje socijalnih vještina za svakodnevnu komunikaciju. Spomenute aktivnosti, provedene su osim u Splitsko-dalmatinskoj županiji i u Ličko-senjskoj, Krapinsko-zagorskoj, Vukovarsko-srijemskoj te Karlovačkoj županiji.

Na samom kraju događanja, naglasio je kako je zahvaljujući provedbi ovoga projekta, unaprijeđeno znanje, kao i vještine stručnjaka koji rade sa slijepim osobama te time i ojačana empatija, čime će se povećati kapaciteti za širenje i pružanje socijalnih usluga i po završetku provedbe projekta.

Županijska udruga slijepih Split

Županijska udruga slijepih Split

Foto: Županijska udruga slijepih Split / Županijska udruga slijepih Split

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.