Hrvatski radio

Radio Split

Održano drugo regionalno javno događanje projekta „SI4CARE“

01.06.2022.

10:50

Autor: Denis Šabić-NZJZ SDŽ

Događanje projekta „SI4CARE“

Događanje projekta „SI4CARE“

Foto: NZJZ SDŽ / NZJZ SDŽ

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije (NZJZ SDŽ) i Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu, uz podršku Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ), održali su: Drugo regionalno javno događanje projekta „SI4CARE“ u prostorijama Medicinskog fakulteta u Splitu, 27. svibnja 2022. godine.

Događanje projekta „SI4CARE“

Događanje projekta „SI4CARE“

Foto: NZJZ SDŽ / NZJZ SDŽ

Kao stručnjaci i predstavnici javnih ustanova u području zdravstva i socijalne skrbi, spomenutom događaju nazočili su predstavnici domova za starije i nemoćne osobe, jedinice lokalne i regionalne samouprave, javne zdravstvene ustanove i zavodi, organizacije civilnog društva, regionalne razvojne agencije te zavod za zdravstveno osiguranje.

Skup je otvorio prof. dr. sc. Zoran Đogaš, ispred Medicinskog fakulteta te Stipe Čogelja zamjenik župana SDŽ-a, a potom je izv. prof. dr. sc. Aleksandar Džakula, vanjski stručnjak na projektu SI4CARE predstavio pripremljeni projektni Akcijski plan unaprjeđenja sustava skrbi za starije stanovništvo na području SDŽ-a. Nakon prezentacije panel raspravu je moderirala Maja Čurković, vanjski stručnjak na projektu SI4CARE.

SI4CARE (engl. Social Innovation for integrated health CARE of ageing population in ADRION Regions) je projekt financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i fonda IPA II, a provodi se u okviru INTERREG V-B Jadransko-jonskog programa transnacionalne suradnje.

Glavni cilj projekta je unaprjeđenje zdravstvene skrbi starije populacije uz pomoć socijalnih inovacija, budući da korištenje dostupnih inovativnih digitalnih alata u sklopu transnacionalne suradnje teži sveobuhvatnom i inovativnom pružanju socijalnih i zdravstvenih usluga starijim osobama u regijama ADRION-a.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.