Hrvatski radio

Radio Split

Oduzeto 21 kg marihuane, prijavljena trojica iz Trilja i Splita

03.10.2020.

15:24

Autor: RS

Oduzeto 21 kg marihuane, prijavljena trojica iz Trilja i Splita

Oduzeto 21 kg marihuane, prijavljena trojica iz Trilja i Splita

Foto: - / -

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske u petak su proveli dva značajna kriminalistička istraživanja i podnijeli kaznene prijave protiv tri muškarca vezano uz kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Tijekom istrage pronađena je i oduzeta značajna količina droge. Policijski službenici su na području Trilja ukupno pronašli i oduzeli 21 kilogram droge marihuana. Droga je pronađena i oduzeta od dva muškarca koji su dovedeni u službene prostorije. Dovršenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 21-godišnjak i 33-godišnjak, zajednički i dogovorno na području Trilja zasadili, uzgojili i proizveli drogu marihuanu s namjerom daljnje preprodaje. Tijekom obavljenih pretraga doma i prostora koje isti koriste, kod 33-godišnjaka je pronađeno 17 kilograma marihuane i vaga za precizno mjerenje, a kod 21-godišnjaka 3,9 kilograma marihuane uz vagu za precizno mjerenje. Ukupno je pronađeno i oduzeto 21,053 kilograma droge marihuana. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzoniku uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga su na području Splita, pretragom stana, kojeg koristi 52-godišnji muškarac, također pronašli i oduzeli 137 grama amfetamina, 5 stabljika marihuane i vagu za precizno mjerenje. Protiv 52-godišnjeg muškarca podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.