Hrvatski radio

Radio Split

Okupile se u Banovini. Gotova 3. faza projekta „Zaželi sretniju starost “

16.05.2023.

15:18

Autor: HRT

zaposlene u "Zaželi" na proslavi u Banovini

zaposlene u "Zaželi" na proslavi u Banovini

Foto: Radio Split / HRT

U splitskoj gradskoj upravi su izvijestili o uspješno završenoj 3. fazi projekta „Zaželi sretniju starost.“ Kroz projekt je proteklih 8 mjeseci ukupno 31 žena osiguravala pomoć u kući, olakšavala odlazak liječniku, nabavu namirnica kao i poticala socijalno uključivanje u zajednicu za ukupno 206 krajnjih korisnika iz najranjivijih skupina, starih i nemoćnih osoba, te osoba s invaliditetom s područja Grada Splita. Krajnjim korisnicima su sredstvima iz projekta mjesečno bili dodjeljivani paketi potrepština, a tijekom provedbe projekta je podijeljeno ukupno 746 paketa s potrepštinama.


Ukupna vrijednost projekta iznosi 198.964,76 EUR (1.499.100,00 HRK), a projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) te sredstvima iz Državnog proračuna Republike  Hrvatske (15%). Partneri Grada Splita koji su sudjelovali u ovom projektu su Hrvatski zavod za socijalni rad - Split i Hrvatski zavod za zapošljavanje. Svi sada očekuju 4. Fazu projekta "Zaželi sretniju starost" koja će trajati 3 godine. Natječaj bi trebao biti raspisan, najavljeno je, već u lipnju. Svoje iskustvo rada u projektu “Zaželi” podijelila je sa slušateljima Radio Splita Nada Čagalj iz Splita.    

Nada Čagalj, Zaželi 3. faza

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.