Hrvatski radio

Radio Split

Onečišćenja zraka u propisanim granicama

09.12.2017.

11:22

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otkako je započela sanacija odlagališta Karepovac, prebačeno je oko 50.000 metara kubnih otpada s područja buduće kasete na krovni dio deponija. Radovi se izvode predviđenom dinamikom, premješta se stari otpad uz paralelno odvijanje geodetskih radova. Kontinuirano se zaprima i novi otpad.

Trenutne vrijednosti mjerenja plina sumporvodika i lebdećih čestica PM10 mogu se u svakom trenutku provjeriti na internetskim stranicama Čistoće Split http://www.cistoca-split.hr/informacije/mjerenje-kvalitete-zraka.

Dosadašnja mjerenja na postaji Karepovac pokazala su da od početka sanacije odlagališta do danas nije bilo prekoračenja graničnih vrijednosti propisanih Uredbom o razinama onečišćujućih tvari u zraku. Uskoro će započeti i mjerenje vrijednosti plina amonijaka.

U svrhu što bolje komunikacije s građanima i zainteresiranom javnošću otvorena i mail adresa karepovac@split.hr, za sva pitanja, primjedbe i mišljenja stoji u priopćenju iz Grada Splita.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.