Hrvatski radio

Radio Split

Općina Klis dobila sustav javnih bicikli

20.05.2022.

13:22

Autor: Hrt- Radio Split

KLIS

KLIS

Foto: RADIO SPLIT / RADIO SPLIT

"Biraj biciklu!" - naziv je projekta sufinanciranog sredstvima Europske unije u sklopu kojeg su danas na području Općine Klis postavljena dva terminala s ukupno četiri električna i osam klasičnih bicikala. Jedan terminal nalazi se uz tvrđavu na Klisu a drugi u Prugovu i omogućit će bolju povezanost unutar općine ali i sa susjednim općinama. 

Ukupna vrijednost projekta je oko 13 milijuna i 600 tisuća kuna, a njime će se omogućiti izrada 41 postaje za bicikle na području splitske aglomeracije te nabavka više od 240 bicikala. Provedba projekta omogućena je u sklopu ITU Poziva „Urbana mobilnost - Razvoj sustava javnih bicikala na području Urbane aglomeracije Split". Poslušajmo voditeljicu Odsjeka za međunarodne i EU projekte Grada Splita, Vedranu Franić te načelnika Općine Klis Jakova Vetmu.

SUSTAV JAVNIH BICIKLI

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

U središtu dana

Mozaična informativna emisija o aktualnim temama u gradu Splitu, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Hrvatskoj i svijetu, od 11,05 do 15 sati. Sadrži i specijalizirane rubrike Sport nakon 13 sati i Kulturni kažiprst nakon 14 sati...

Poslušajte u Slušaonici