Hrvatski radio

Radio Split

Operacije uživo iz KBC-a Split

06.04.2016.

16:32

Autor: Vedrana Dedić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji splitskoga KBC-a i Univerzitetskog kliničkog centra iz Ljubljane, u Splitu je počeo Prvi Južnoeuropski stručni skup torakalnih kirurga i anesteziloga. U tri dana u Hotelu Radisson Blue i Klinici za kirurgiju KBC-a Split svoja iskustva razmijenit će stotinjak kirurga i anesteziologa.

Kirurzi i anesteziolozi koji se bave minimalno-invazivnom kirurgijom prsišta će stjecatii nova saznanja iz najbrže rastuće grane minimalno invazivne kirurgije, koja se bavi liječenjem uglavnom malignih bolesti organa u prsištu.

Sutra će tako iz operacijske dvorane KBC-a Split biti održan live prijenos dvije trenutačno najsuvremenije minimalno invazivne operacije bolesnika s rakom pluća uz aktivno sudjelovanje sudionika iz kongresne dvorane Hotela Radisson. Operirat će gost iz Španjolske dr. Diego Gonzales Rivas zajedno sa splitskim kirurzima koji primjenjuju minimalno invazivnu metodu koju je doktor Rivas uveo u torakalne kirurgiju.

Inače ovaj je stručni skup svakako priznanje splitskim torakalnim kirurzima koji već godinama uspješno koriste ove metode liječenja i istovremeno educiraju zainteresirane kolege kroz održavanje poslijediplomskih tečajeva minimalno invazivne kirurgije prsišta.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.