Hrvatski radio

Radio Split

Osnovana stranka Pametno

14.06.2015.

16:53

Autor: MV

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Splitu je opsnovana još jedna politička stranka - Pametno, nastzala iz građanske inicijative "Za pametne ljude i pametan grad" nezavisne splitske gradske vijećnice Marijane Puljak.

Temeljem dvogodišnjeg djelovanja u društvenom i političkom životu grada Splita, Inicijativa „Za pametne ljude i pametan grad“ još je u veljači ove godine odlučila o pokretanju postupka osnivanja političke stranke "Pametno", čiji rad će se temeljiti na načelima: Novi ljudi za novu politiku; Znanost i obrazovanje kao temelj društva i Politika zasnovana na dokazima.

"Želimo živjeti u europskoj Hrvatskoj, u zemlji kojom će upravljati novi ljudi, stručni i  sposobni, nikako podobni. Želimo gledati u budućnost i stvarati zemlju koja će se temeljiti na znanju, struci i radu. Umjesto da se bavimo prošlošću, nama je važno gdje smo danas i gdje ćemo biti 2031. godine. U našoj viziji Hrvatske ne postojim „ja i moje“ već „mi i naše“. Borit ćemo se za interes građana jer je naše poimanje politike rad za opće dobro. S ovim načelima namjeravamo izaći na predstojeće parlamentarne izbore. Sigurni smo kako će građani Hrvatske prepoznati naš program i drugačiju politiku i kako smo svi zajedno spremni za velike promjene." - rečeno je na utemeljivačkoj skupštini stranke.

Građanska inicijativa „Za pametne ljude i pametan grad“ nastavit će svoje djelovanje kao građanski forum stranke Pametno u koji će se moći uključiti i osobe koje nisu članovi stranke te nastaviti svoje aktivnosti na ostvarenju programa Pametnog grada Splita.

U Predsjedništvo stranke izabrani su dr. sc. Drago Cmuk, docent Igor Čaljkušić, Renato Čupić, prof. dr. sc. Željko Domazet, prof. dr. sc. Ranko Goić, prof. dr. sc. Alen Harapin, Radomir Kujundžić, Ana Nikolić, prof. dr. sc. Ivica Puljak, Marijana Puljak, akademik Vlatko Silobrčić, dr. sc. Maja Vehovec i Kristina Vidan. Predsjednica stranke "Pametno" je Marijana Puljak, a tajnik stranke Ivica Puljak.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.