Hrvatski radio

Radio Split

Otkrijte zavjetne brodove i zanimljivu maritimnu baštinu Sutivana

06.09.2022.

11:33

Autor: TZ Sutivan, HRT

Brodovi Sutivan

Brodovi Sutivan

Foto: TZ Sutivan / TZ Sutivan

Turistička zajednica Sutivana na Braču poziva na istraživanje zanimljive pomorske baštine Sutivana i jedinstvene zavjetne brodove koje su za sreću na moru napravili i posvetili sutivanski pomorci i ribari! Besplatna tura održava se u srijedu 7. rujna 2022., s početkom u 18.00 sati ispred ureda TZO Sutivan, a završava u crkvici Sv, Roka u kojoj se ovi zavjetni brodovi čuvaju desetljećima, a neki čak i više od 200 godina!

Nastavak je ovo brojnih aktivnosti tijekom protekle dvije godine, kojima Turistička zajednica Općine Sutivan radi na očuvanju i promociji sutivanske ribarske, ali i pomorske baštine, sve kako bi svojim sve brojnijim posjetiteljima ponudila visokokvalitetan i vrijedan sadržaj, istovremeno čuvajući ga od zaborava.

Ovaj događaj dio je projekta “Nauka i lavura o stivanskom brodovlju” koji provodi Turistička zajednica Općine Sutivan. Projekt je odobren na natječaju LAGUR-a Brač, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Ukupna vrijednost projekta je 172.637,72 HRK, od čega Europska Unija sufinancira 85 %, a Republika Hrvatska 15 %.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.