Hrvatski radio

Radio Split

Otuđio televizijsku kameru u HNK-u Split

01.02.2015.

14:47

Autor: MV

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu Split, sat vremena nakon završetka premijere opere Carmen, nepoznata muška osoba otuđila torbu s kamerom televizije MrežaTV, koju je snimateljica spomenute televizije neoprezno i bez nadzora, na duže vrijeme, ostavila u hodniku kazališta.

Čim je snimateljica utvrdila da joj je kamera otuđena, pozvana je policija koja je obavila očevid.

Uvidom u snimku nadzorne kamere postavljene na ulazu u HNK Split, potvrđene su sumnje svjedoka kako se radi o muškarcu, starom oko 40 godina, visine oko 188 cm, krupnije građe, prosjede valovite kose, izraženih kostiju lica i krupnih očiju.

Muškarac je polagano išetao iz kazališta noseći torbu kao da je njegova vlastita.

Nije poznat po problematičnom ponašanju, a mnogi su ga često viđali na raznim izložbama i kulturnim događanjima kako snima vlastitom kamerom, kao što je to činio i sinoć na druženju nakon premijere u kazališnoj kavani.

Hrvatsko narodno kazalište Split poduzima sve radnje kako bi se otuđena kamera MrežeTV i počinitelj što prije pronašao. Policiji su dostavljene snimke nadzorne kamere. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.