Hrvatski radio

Radio Split

Otvoren prvi Muzej osjeta u Splitu

11.10.2018.

12:37

Autor: RS

Otvoren prvi Muzej osjeta u Splitu

Otvoren prvi Muzej osjeta u Splitu

Foto: - / -

U sklopu trgovačkog centra City Centar One u Splitu otvoren je Muzej osjeta - Museum of Senses, prvi takav muzej u Hrvatskoj! Muzej je smješten na 400 četvornih metara, u kojem je izloženo tridesetak interaktivnih izložaka koji kušaju vaše osjete.

Museum of Senses svojim interaktivnim eksponatima potiče pojedince da ožive i aktiviraju svoja osjetila, da osjećaju više i nauče nešto novo, a podijeljen je u 5 zona: zonu vida, sluha, dodira, mirisa i balansa.

Uvažavajući osnovni koncept, ideju i najatraktivnije eksponate, Muzej osjeta prilagođava priču tržištu, koristeći se lokalnim elementima, a sve kako bi iskustvo posjetitelja učinili još zanimljivijim i razumljivijim. Kako miriše splitska peškarija? Možete li prepoznati lokalne mirise? Kako grad zvuči noću? Kako stvari izgledaju iz druge perspektive i kako to utječe na vašu ravnotežu? Ovaj zabavan muzej ima sve odgovore.

Museum of Senses spoj je igre, edukacije, znanosti i kulture, a po svom je konceptu prvi zabavni interpretacijski centar u Hrvatskoj. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.