Hrvatski radio

Radio Split

Ove subote jubilarni 20. "Dan narcisa"

19.03.2016.

08:00

Autor: RS, Maja Budrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Dan narcisa" dan je posvećen oboljelima od raka dojke. U Hrvatskoj svake godine od te bolesti oboli oko 2 tisuće 600 žena, a više od tisuću ih umre, stoga je nužno senzibilizirati javnost na važnost pregleda dojki.

U Splitu se akcija od 10 sati održava na Rivi.

Evo što o akciji kaže predsjendik Hrvatske lige protiv raka Damir Eljuga:

„CVIJETOM NARCISA PROTIV RAKA DOJKE“ AKCIJA NA OTOKU HVARU

Tradicionalna akcija „DAN NARCISA“ organizirana je i ove godine 18. 03. 2016. na trgovima najsunčanijeg otoka. Žuti cvijet narcisa predstavlja simbol borbe protiv raka dojke koja se na otoku provodi u organizaciji Crvenog križa i kluba Vita Pharos. Zahvaljujući vrijednim rukama djece i mladih, zajedno s mentorima osnovnih i Srednje škole na otoku, svake godine rapsodija žutih cvjetova izrađenih od različitih materijala razgali sunčane trgove mameći prolaznike da ih se kupi. Tu se također uključuju i korisnice Dnevnog boravka Stari Grad, a posebnu pažnju plijene najmlađi sudionici iz otočkih vrtića koji protrče oko štekata veseleći se druženju. Kupnjom cvijeta ili nekog od uradaka sudionika akcije pomaže se oboljele žene od te opake bolesti. Budući se svake godine prikupljaju sredstva za aparat za jednokratno zraćenje oboljelih ovom prigodom Crveni križ Hvar dio sredstava uplati za ovu humanu svrhu. Svatko tko se susretao s ovom bolesti, bilo osobno ili kroz nekog u obitelji, zna bitnost jedinstvenog liječenja.

U akciji u Hvaru je prikupljeno oko 6.000,00 kn. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Svi za Lećevicu

radionice