Hrvatski radio

Radio Split

Palčići obilježili Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju

17.11.2022.

14:15

Autor: HRT- Radio Split

PALČIĆI ISPRED KBC-A

PALČIĆI ISPRED KBC-A

Foto: RADIO SPLIT / HRT

Članovi splitske podružnice Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" danas su u zgradi rodilišta na Firulama obilježili Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju. U Hrvatskoj se na godišnjoj razini prije vremena rodi više od 2 tisuće i 600 djece. Prijevremeno rođenoj djeci, da bi preživjela neophodna je pomoć medicinskih uređaja i posvećenost zdravstvenih djelatnika. Djeca i roditelji iz Palčića današnji Dan svjesnosti o prijevremenom rođenju obilježili su prigodnim puštanjem balona u zrak ispred zgrade splitskog rodilišta, a fontana ispred crkve sv. Frane u večernjim će satima zasjati ljubičastim sjajem - u čast malih heroja, Palčića. Poslušajmo voditeljicu splitskih Palčića, Anitu Kažimir, ali prvo pročelnicu Zavoda za neonatologiju, doktoricu Mariju Bucat.

PALČIĆI

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

U središtu dana

Mozaična informativna emisija o aktualnim temama u gradu Splitu, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Hrvatskoj i svijetu, od 11,05 do 15 sati. Sadrži i specijalizirane rubrike Sport nakon 13 sati i Kulturni kažiprst nakon 14 sati...

Poslušajte u Slušaonici