Hrvatski radio

Radio Split

Pametno: Urbanistička katastrofa na Žnjanu

05.07.2016.

14:34

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dok se Grad Split i Županija igraju s tim tko je nadležan za što na pomorskom dobru, smiju li ili ne komunalni redari uredovati, dakle dok se natječu u kreativnim razlozima da ne rade ništa, na Žnjanu se događa apsolutna katastrofa - ističe se u današnjem priopćenju splitske stranke Pametno.

"Ne možemo Vam proslijediti sve dopise, mailove, pitanja koja dobijamo od nezadovoljnih građana, a da ne srušimo Vašu informatičku infrastrukturu, ali možda ćemo morati pribjeći i tim metodama, pozvati građane da direktno, svih vas, obasipaju bijesnim porukama umjesto što se obraćaju nama. Vi ste ti koji stvari možete promijeniti i učiniti nešto da se konačno uvede red i disciplina na terenu. Ovo što sad vlada je bezakonje kojeg Vi svi svojim nečinjenjem izravno podržavate. Svatko od vas je odgovoran za dugotrajno upropaštavanje i favelizaciju cijelog tog prostora.
 
Gradonačelnik Splita je dužan donijeti godišnji Plan upravljanja pomorskim dobrom. Trenutno u tom planu ne piše ništa smisleno već to da se koncesijska odobrenja za objekte do 12m2 daju po zahtjevu, što Vam u prijevodu znači - tko bliže oltaru dobit će dozvolu za bezbroj modula po 12m2 odnosno kafić na obali s neograničenim štekatom. Vidimo da je tih subjekata koji su blizu oltaru sad već i previše, po prijavama građana, a i da se sami zaputite tamo vidjet ćete, da se skoro nema gdje slobodno ručnik na plaži ostaviti, grade se objekti čak i na dva kata.
 
Molim vas da hitno uredujete, konačno izađete na teren, provjerite sva koncesijska odobrenja, te izvršite prijave inspekcijama i državnom odvjetništvu kako ste i dužni.
 
Ovim putem prijavu nereda građevinskoj inspekciji podnosim i ja osobno. Molim vas izađite na teren, na plaže na Žnjanskom platou i provjerite jesu li uvjeti na terenu u skladu s dozvolama i koncesijskim odobrenjima te izdajte naloge za rušenje. Sigurno će ih biti. A nastavno molim i da popratite jesu li se ti nalozi za rušenje i proveli. Nadam se da nećemo dočekati kraj i ovog i sljedećeg ljeta za Vašu reakciju." - stoji u priopćenju Marijane Puljak iz stranke Pametno.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.