Hrvatski radio

Radio Split

Panel rasprava "Promidžba pomorstva RH - predstavljanje novog zakonodavnog okvira" u hotelu Park - aktivisti sudionike dočekali transparentima

29.11.2022.

14:38

Autor: Vukičević Zoran HRT radio Split

Prosvjednici pred početak Panela

Prosvjednici pred početak Panela

Foto: Zoran Vukičević / HRT Radio Split

U okviru panel rasprave "Promidžba pomorstva RH - predstavljanje ovog zakonodavnog okvira" u hotelu Park se razgovaralo o prijedlogu zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. Iz Ministarstva mora i Splitsko-dalmatinske županija kao organizatora potvrdili su da plaže ni u kom slučaju neće izgubiti status javnog i pristupačnog dobra za sve. Predstavnici udruge "Javno je dobro" dočekali su sudionike transparentima upozorili su da je prijedlog nedavno izmjenjen i ide na ruku privatnom kapitalu. E-savjetovanja kao vrsta javne rasprave potrajat će do 17. prosinca. Pred početak današnjeg panela u organizaciji županije i Ministarstva Vladimira Moscareli iz udruge "Javno je Dobro" pred početak rasprave upozorila je da, iako je bila članica radne skupine za izradu prijedloga, nije pozvana pred izradu posljednje varijante a davanje koncesije samo je forma isključivog raspolaganja. Tajnik u Ministarstvu Mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver otklonio je prigovore da bi javne plaže mogle postati privatno vlasništvo:

Maja Jurišić i Tonći Bauk

Maja Jurišić i Tonći Bauk

Foto: Zoran Vukičević / HRT Radio Split

Josip Bilaver i Vice Mihanović

Josip Bilaver i Vice Mihanović

Foto: Zoran Vukičević / HRT Radio Split

Josip Bilaver i Vladimira Moscarelli

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.