Hrvatski radio

Radio Split

Parklio barijere pred 9 splitskih hotela

26.05.2020.

11:04

Autor: RS

Parklio barijere pred 9 splitskih hotela

Parklio barijere pred 9 splitskih hotela

Foto: - / -

Od ovog tjedna na 42 rezervirana parkirna mjesta ispred ukupno devet hotela u Splitu postavljene su Parklio barijere koje će pomoći spriječiti daljnju zloupotrebu tih parkirnih mjesta. Rezultat je to inicijative komunalne tvrtke Split parking

čija je ideja bila ponuditi unificirano i Smart City rješenje koje će s vremenom postati standard. Barijere je nabavio i postavio Split parking, a korisnici na čija su mjesta postavljene za njihovo će održavanje plaćati dodatnu mjesečnu naknadu uz već postojeću cijenu rezerviranog parkirnog mjesta.

Riječ je o barijerama lokalne proizvodnje koje predstavljaju iskorak u svijetu parking industrije te su tehnološki najnapredniji proizvod svoje vrste. Baterija barijere ima solarno punjenje, a sama barijera kontrolira se na pametnim uređajima, omogućavaju dijeljenje digitalnih ključeva putem aplikacije i imaju opciju automatskog zatvaranja pri odlasku vozila što omogućava apsolutno bezbrižno iskustvo za krajnjeg korisnika.

Spit parking preuzima garaže u Vrazovoj i Krležinoj ulici

Komunalna tvrtka Split parking uskoro će, prema obavijesti iz Grada Splita, a u dogovoru s kotarevima, preuzeti upravljanje garažama Vrazova te Sućidar. Stoga se ovim putem pozivaju stanari koji stanuju na niže navedenim adresama, ako su zainteresirani za korištenje parkirnih mjesta u tim garažama, da do 5. lipnja 2020. godine podnesu svoj zahtjev.

Poziv za garažu Vrazova odnosi se na:

- stanare Gradskog kotara Visoka koji stanuju u Ulicama Vrazova, Ozaljska, Viktora Vida ili dijelu Ulice Vukovarska (kućni brojevi 158 – 180)
Popunjeni obrazac može se predati osobno ili poslati putem e-maila na: vrazova@splitparking.hr (na isti mail moguće se obratiti za sve dodatne informacije).

Poziv za garažu Sućidar odnosi se na:

- stanare Gradskog kotara Sućidar koji stanuju u Ulici Krležina (kućni brojevi 2 – 36)
Popunjeni obrazac može se predati osobno ili poslati putem e-maila na: sucidar@splitparking.hr (na isti mail moguće se obratiti za sve dodatne informacije).

Obrazac koji je potrebno popuniti i dostaviti dostupan je na:

- internetskoj stranici www.splitparking.hr pod rubrikom 'OBRASCI' (link na obrazac)

- porti Upravne zgrade Split parkinga, Ruđera Boškovića 28/1. kat, Split.

 

 

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.