Hrvatski radio

Radio Split

Pauk prijavio dvije gradske tvrtke za utaju poreza

03.02.2023.

13:52

Autor: HRT

splitski vijećnik Martin Pauk

splitski vijećnik Martin Pauk

Foto: Radio Split / HRT

Vijećnik Domovinskog pokreta Martin Pauk je već na posljednjoj sjednici splitskog Gradskog vijeća govorio o navodnom kriminalu u poslovanju gradskih tvrtki Čistoće i Splitske obale, a danas je pred novinarima u splitsku Poreznu upravu predao prijavu za utaju poreza. 

Pauk tvrdi da je Splitska obala dobila novac iz proračuna za čišćenje plaža, no da je za njih taj posao odradila Čistoća kojoj nikad nisu platili za to.  "Porezna je uhvatila Al Caponea, a gdje neće Škilju iz Zagvozda!", poručio je Pauk.


 Vijećnik Domovinskog pokreta je naveo još dva primjera navodnih nezakonitosti. Prvi se odnosi na gradnju gradske garaže na Lokvama kada se građevinski otpad vozio u Kaštela po pet puta većoj cijeni nego da se odlagao na Karepovcu. Drugi primjer je angažiranje agencije za zapošljavanje DEKRA što je direktor Čistoće Ivica Karoglan direktno ugovorio, a s obzirom na isplaćeni iznos trebao je raspisati javnu nabavu. 

Pauk je rekao i kako su mu podatke o svemu dali radnici gradskih tvrtki čije identitete nikad neće otkriti, a najavio ja da će u javnosti uskoro iznijeti još slučajeva nezakonitosti. Pozvao je i druge zaposlenike gradskih tvrtki, kao i zaposlenike Banovine da mu se jave s informacijama o mogućim zlouporabama aktualne vlasti kojih je, kaže Pauk, iz dana u dan sve više.

Martin Pauk konferencija za novinare, 03.02.2023.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.