Hrvatski radio

Radio Split

Pet tisuća porcija bakalara na Badnjak

20.12.2019.

15:25

Autor: RS

Pet tisuća porcija bakalara na Badnjak

Pet tisuća porcija bakalara na Badnjak

Foto: - / -

I ove godine na Badnjak, u utorak, 24. prosinca 2019. na Prokurativama će biti tradicijska manifestacija “Splitu s ljubavlju” na kojoj će u 11 sati građanima podijeliti oko 5000 porcija bakalara. U organizaciji Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije i Šefova kuhinja mediteranskih

i europskih regija (ŠKMER) badnja slastica bakalar kuhat će se u velikoj teći promjera 2.2 metara. Jelo će pripremati četrdeset kuhara, a u biorazgradivim zdjelicama dijelit će ga više od 100 volontera.

U mega teći izrađenoj prije 14 godina upravo za ovu manifestaciju u splitskom škveru, naći će se 200 kilograma bakalara, pola tone krumpira, 200 kg slanutka, 250 kg kapule, 40 litara maslinovog ulja, po pet kila češnjaka i peršina.

Uz podjelu bakalara na Prokurativama će se građanima dijeliti i škartoci s fritulama koje će po svojim  recepturama pripremiti i dijeliti splitski hotelijeri i ugostitelji.

Podjelu bakalara i fritula pratit će i prigodni blagdanski program u kojem s početkom u 10.30 sati nastupa Muška, Ženska i Mješovita klapa KUD-a Filip Dević.

Uz Grad Split, Splitsko-dalmatinsku županiju, TZ grada Splita, TZ Splitsko-dalmatinske županije i Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija organizaciju ovogodišnje manifestacije pomogli su brojni sponzori i donatori - najavili su iz Banovine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.