Hrvatski radio

Radio Split

Pjesničko-grafička mapa Miljenka Galića i Josipa Botterija Dinija

22.03.2022.

13:39

Autor: HRT Radio Split

Predstavljanje mape

Predstavljanje mape

Foto: Mladen Vuković / HRT

Pridružujući se Mjesecu Frankofonije, Prokultura Split ugostila je u Kući jezika i kulture Peristil velikane pjesničke riječi i likovnog izričaja na "poetskom podnevu" (srijeda, 23. ožujka u 12 sati). 

Drniški pjesnik Miljenko Galić i splitski akademski slikar Josip Botteri Dini objavili su još jednu pjesničko-grafičku mapu. Ovaj put, udružila ih je vječna inspiracija: Pariz i posveta velikanu francuskog pjesništva Charlesu Baudelairu (1821. - 1867.), i to u povodu obilježavanja 200 godišnjice rođenja tog jedinstvenog umjetnika i kritičara. Mapu sačinjavaju prigodne pjesme Miljenka Galića i dva crteža Josipa Botterija Dinija – "Notre Dame" i "Pariški bulevar u sutonu". Tom je prigodom izloženo još nekoliko Botterijevih slik ai grafika s pariškim motivima.

Program je vodila predsjednica udruge Prokultura Nansi Ivanišević, koja je čitala Baudelaireove pjesme na francuskom jeziku.

Evo izjava Miljenka Galića i Josipa Botterija Dinija.

Miljenko Galić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.