Hrvatski radio

Radio Split

Plinofikacija i privremena prometna regulacija

28.09.2016.

15:45

Autor: Vesna Relić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Plinofikacija Dalmacije počela je 2009. godine, kada je EVN Croatia, tvrtka koja je dio austrijske korporacije EVN AG, dobila 30-ogodišnju koncesiju za izgradnju plinske mreže u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

U četvrtak, 29. rujna sa radovima izgradnje plinskog distribucijskog sustava nastavlja se u Solinu, Klisu i Splitu.

Zbog radova u solinskoj ulici Stjepana Radića, unutar zaštitnog pojasa ŽC 6253 (Klis/D56/Solin/D8) promet će biti privremeno reguliran svjetlosnim signalima slijedećih mjesec dana.

Plinofikacija je razlog privremene prometne regulacije i u Splitu. Zbog radova izgradnje plinskog distribucijskog sustava neće biti moguće odvijanje prometa iz smjera Hercegovačke u Sarajevsku ulicu. To je i razlog zašto Prometovi autobusi na linijama 3 i 14 neće voziti Mostarskom ulicom nego zamjenskom trasom: Hercegovačka–Sarajevska–114. brigade (ispred Kauflanda) – Hercegovačka, sa stajalištem u ulici 114. brigade. Radovi u Splitu i privremena prometna regulacija trajat će do 5. listopada.

Izvođač radova EVN Croatia Plin moli vozače i pješake za strpljenje te da se pridržavaju pravila privremene prometne regulacije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.