Hrvatski radio

Radio Split

Počela nova vrtićka godina

03.09.2018.

14:46

Autor: RS

Počela nova vrtićka        godina

Počela nova vrtićka godina

Foto: - / -

Na početku nove vrtićke godine mališane u Dječjem vrtiću Mimoza jutros je posjetila zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović, zajedno s p ročelnikom Službe za Društvene djelatnosti Matom Omazićem i voditeljicom Odsjeka za prosvjetu i tehničku kulturu Višnjom Mikulić.

Gradsku delegaciju ugostila je ravnateljica ustanove Cvit Mediterana Mirjana Bakotić, koja ih je provela kroz jednu jasličku i tri vrtićke skupine te kroz igraonicu za nadarenu djecu.

U razgovoru s ravnateljicom Bakotić, zamjenica je istaknula važnost uređenja okoliša oko vrtića, o kojem bi svaka ustanova, uz pomoć gradske uprave, trebala brinuti. Izvijestila je ravnateljicu kako se u projekt dogradnje DV Ružmarin kreće odmah po ishođenju potrebne dokumentacije, prema trenutnim očekivanjima, s početkom nove godine.

Pročelnik Mate Omazić i voditeljica Odsjeka za prosvjetu i tehničku kulturu Višnja Mikulić istaknuli su kako stoje na raspolaganju kolegama u vrtićima, a posebno roditeljima u cilju iznalaženja rješenja da sve djeca dobiju svoje mjesto u vrtiću na početku nove pedagoške godine. U ovom trenutku splitske vrtiće pohađa malo manje od 5000 splitskih mališana, a u privatnim dječjim vrtićima smješteno ih je oko 1600.

Tema razgovora bilo je i sutrašnje potpisivanje ugovora u okviru Poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, a koji će u praksi značiti dodatno zapošljavanje 65 vrtićkih djelatnika i organizaciju rada u popodnevnim smjenama u vrtićkim ustanovama Grada Splita.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.