Hrvatski radio

Radio Split

Počeli radovoi na prometnici u Podstrani

11.01.2017.

07:15

Autor: MV

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počeli su višemjesečni radovi na uređenju četiriju raskršća na Jadranskoj magistrali u Strožancu, kod hotela Le Meridien Lav u Podstrani. Naizmjenični promet regulira se semaforom na sjevernom kolničkom traku.

S tvrtkom PZC Split potpisan je ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji četiri raskrižja na državnoj cesti D8 u Podstrani (Put Starog sela, Zvonimirova, Domagojeva i don Petra Cara). Zahvat rekonstrukcije obuhvaća prosječno 200 metara državne ceste D8 po pojedinom raskrižju. Ugovorni rok je dva mjeseca po svakom od križanja, odnosno osam mjeseci za sva četiri. Do turističke sezone očekuje se kako će biti rekonstruirana ukupno tri raskrižja, a iza sezone još jedno raskrižje. Planira se izgradnja i autobusnog ugibališta na Petričevcu, a vrijednost svih radova je oko 10 milijuna kuna.

Iz Općine Podstrana i izvođača radova navode kako će se mali semafori na cesti postavljati nakon 8:30 sati, poslije prvih većih jutarnjih odlazaka na posao u Split.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.