Hrvatski radio

Radio Split

Počeo 28. Interstas s tri festivalska turistička natjecanja

10.11.2021.

14:28

Autor: Mladen Vuković

Foto Radio Split

Foto Radio Split

Foto: - / -

Podizanjem festivalskih zastava počeo je 28. međunarodni sajam Interstas, koji objedinjuje tri priredbe: Međunarodnu smotra turizma, festival turističkog filma i krajobraza te natjecanje za Međunarodni Zlatni cvijet. To je ujedno i smotra turističkih novinara,

koji će posjetiti i kulturne spomenike u Solinu i Splitu, a u trodnevnom programu bit će prikazano ukupno 155 kratkih turističkih filmova.

Među njima će nagradu „Baldo Čupić” za najbolji hrvatski promotivni turistički film dobiti petominutni video spot „Mila Gojsalić” redatelja Ivana Perića, s pjesmom o slavnoj poljičkoj junakinji Mili u izvedbi klape Luše.

Zbog pandemije prošle godine nije bilo Interstasa, ali se ove godine uz poštivanje svih epidemioloških mjera taj međunarodni turistički sajam ipak održava, i to po deseti put u Splinu - kaže utemeljitelj i direktor festivala Vojko Pleština.

I ovaj skup promiče solinsku postsezonsku turističku ponudu, na festivalu ćemo prikazati naš novi promidžbeni film - kaže ravnateljica Turističke zajednice grada Solina Jelena Stupalo.

Vojko Pleština

Jelena Stupalo

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.