Hrvatski radio

Radio Split

Počinje gradnja 220 parkirnih mjesta na Lokvama

05.12.2022.

11:57

Autor: Radio Split

Buduće parkiralište

Buduće parkiralište

Foto: Split parking / Split parking

Ovog tjedna započinju radovi na izgradnji nove garaže Lokve, a danas je započela organizacija gradilišta. Kako se gradilište nalazi pokraj OŠ Lokve-Gripe, na području školskog igrališta i postojećeg parkirališta, poseban je fokus stavljen na sigurnost učenika s obzirom na to da je školska godina u tijeku. U koordinaciju oko zaštite i organizacije gradilišta zato su uključene sve strane – investitor, izvođač radova, ravnatelj škole te čelnici GK Lokve. Održan je i sastanak s Vijećem roditelja na kojem su predstavljene mjere zaštite i privremena prometna regulacija.


Investitor projekta je gradska tvrtka Split parking, a za izvođača radova je kroz postupak javne nabave izabrana tvrtka M-P-Beton d.o.o. iz Solina. Predviđeni rok za završetak radova je sedam mjeseci od uvođenja izvođača u posao, a vrijednost investicije je 24.702.720 kuna s PDV-om.

Projekt predviđa garažu na dvije etaže, a na prohodnom krovu nalazit će se školsko igralište. Po završetku radova, gradski kotar Lokve dobit će novih 220 parkirnih mjesta.

Mapa prilaza parkingu

Mapa prilaza parkingu

Foto: Split Parking / Split Parking

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.