Hrvatski radio

Radio Split

Pokladni je utorak. Finale maškaranog veselja je večeras na Rivi

28.02.2017.

13:36

Autor: VKI

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pokladni je utorak. Finale maškaranog veselja je večeras , od 20h kad počinje program i na Rivi i na Voćnom trgu. Na Rivi u veselim ritmovima svirat će Belfast Food i Mjesni odbor, a na Voćnom trgu Salsa maskenbal uz plesače salse iz svih plesnih klubova, uz strane turiste i studente.

Uoči karnevala u 19 sati podijelit će se nagrade za najbolje maske Dičjeg krnjevala a nakon toga slijedi Krnjeoke fest na koji se svi maškarani mogu prijaviti i zapjevati. Od 20h na pozornici će se izmjenjivati Gelato sisters s Nedom Parmać u rock i swing izvedbama te dj Flexx s retro partijem. Pred kraj programa na Pjaci će se održati i odabir najbolje maske uz glavnu nagradu od tisuću kuna. Skriveni žiri će cijelu večer ocjenjivati maske te objaviti rezultate na pozornici. Tečaj plesa po izboru u Centru plesa je druga nagrada, a masaža fizioterapije Vratarić treća nagrada.Šentenca će se čitati u 22 sata na Pjaci. a ponovljeno je čitanje 15 minuta kasnije na Rivi.Krnje će se tradicionalno spaliti na Gatu sv. Nikole. U ponoć splitski trgovi se gase,u srijedu počinje Korizma

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.