Hrvatski radio

Radio Split

Poklon bon Kaštelanima za Božić

25.11.2020.

11:15

Autor: Dijana Putnik

Poklon bon Kaštelanima za Božić

Poklon bon Kaštelanima za Božić

Foto: - / -

Na ovogodišnjoj predzadnjoj sjednici Gradsko vijeća Kaštela usvojen je proračun grada za iduću godinu. Planirani prihodi iznosit će 199,7 milijuna, dok će rashodi biti 231,7 milijuna. Razlika od 30 milijuna između prihoda i rashoda stvorena je zbog činjenice da Grad Kaštela,

zbog uloženih žalbi pojedinaca na postupak, ove godine nije mogao izvršiti uplatu za zemljište Kaštelanskih staklenika kupljeno na javnoj dražbi te se taj rashod prenosi u sljedeću godinu, kazala je u svom obrazloženju o proračunu pročelnica za financije Matija Đikić.

Prijedlog proračuna dobio je zeleno svjetlo zahvaljujući glasovima vladajućih HDZ-ovih vijećnika i uz potporu HSP-a, dok su Berketovi vijećnici bili suzdržani, a SDP-ovci protiv prijedloga proračuna.

Bez većih rasprava i primjedbi usvojeni su programi izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture za 2021. godinu, kao i programi javnih potreba društvenih djelatnosti.

Jednoglasnim odlukama vijećnika kaštelanski umirovljenici i nezaposleni, kao i korisnici zajamčene minimalne naknade, i ove će godine dobiti božićnice u obliku poklon bona - najavila je pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Zokić.

 Poklon bonove građani će dobiti tijekom prosinca, a način i točno vrijeme podijele bit će naknadno utvrđeni, u skladu s epidemiološkim mjerama.

 

 

Pročelnica Sandra Zokić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.