Hrvatski radio

Radio Split

Pokret otoka" predstavlja kulturni rad udruga

04.11.2016.

14:41

Autor: Mladen Vuković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U okviru projekta „Pokret otoka“ ovoga vikenda na Venerandi u Hvaru održava se treće, završno događanje pod nazivom „Serum - antihibernacijsko cjepivo, doza 1“ u organizaciji udruge PlatFORma Hvar - trodnevno multimedijalno predstavljanje rada 22 aktivne kulturno-umjetničke organizacije na otocima.

Uz pokroviteljstvo Grada Hvara, program počinje u petak, 4. studneoga, otvaranjem izložbe i predstavljanjem inicijative „Pokret otoka“, te koncertom mladih otočkih glazbenika Luke Ljubića i Sare Krivić.

Program tijekom subote i nedjelje uključuje kreativne radionice za sve uzraste, projekciju filma „Kino otok“ u suradnji s Kinom Mediteran, čitanje priča za djecu i plesnu večer. Uz kulturno-umjetnički program bit će održana i javna rasprava na temu „Kultura na otocima“ i okrugli stol „Virtualno predstavljanje rada umjetnika s otoka” na kojima će sudjelovati i 20-ak gostiju s drugih otoka.

Program će biti završen u nedjelju navečer predstavom „Pendrekmen“ kazališta Besa iz Visa. Nakon dvodnevnog otočkog foruma na moru održanog prije dva tjedna, uz potporu Saveza udruga Klubture / mreža Clubture mladi aktivisti će u nekad kultnom hvarskom okupljalištu ovoga vikenda predstaviti svoju viziju društveno-kulturnog života na škoju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.