Hrvatski radio

Radio Split

Policija najavila pojačane aktivnosti u prometu

20.01.2023.

12:48

Autor: Denis Šabić,PUSDŽ

Policija u prometu

Policija u prometu

Foto: HRT / HRT

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, tijekom ovog vikenda policija će nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti nadzora cestovnog prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.

Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu – odvlačenje pažnje od prometne situacije kao što je korištenje mobitela vozača ili pješaka za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu. Aktivnosti će također biti usmjerene i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. ‘recidivista’.

Policija u prometu

Policija u prometu

Foto: HRT / HRT

Pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila, da ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, te da prilagode brzinu svojih vozila uvjetima i stanju na cestama, kako bi na taj način utjecali na povećanje vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti svih sudionika u prometu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.