Hrvatski radio

Radio Split

Policija upozorava povodom hodočašća u Sinj povodom blagdana Velike Gospe

04.08.2022.

10:29

Autor: Denis Šabić-PUSD

Policija

Policija

Foto: PUSD / PUSD

Povodom hodočašća mladih Gospi Sinjskoj dana 6./7. kolovoza 2022., te hodočašća uoči blagdana Velike Gospe 14./15. kolovoza 2022 . i održavanja središnje vjerske svečanosti 15. kolovoza 2022.godine, očekuje se kretanje većeg broja osoba državnim i županijskim cestama. Iz policijske  Uprave Splitsko-dalmatinske Sanja Nazlić

Intervju-Sanja Nazlić

Također, upozoravamo sve hodočasnike na općenitu zabranu kretanja pješaka autocestom A1 i dionicom ceste D1 (brza cesta Solin-Križice). Upućujemo hodočasnike da za kretanje koriste isključivo predviđenu trasu kretanja, da se kreću nogostupom ili uz lijevi rub kolnika (iznimno i uz desni rub kolnika, u situacijama kada je to za pješake povoljnije – primjerice u nepreglednom zavoju i sl.), u koloni jedan iza drugog, da koriste baterijske lampe, reflektirajuće prsluke ili narukvice, svjetliju obuću ili odjeću, te da poštuju upute policijskih službenika.

Vozačima u tranzitu sugeriramo da u navedene dane koriste alternativne prometnice, a svim vozačima na dan blagdana Velike Gospe 15. kolovoza 2022. godine da izbjegavaju prometovanje državnom cestom D1 kroz grad Sinj.

POLICIJSKA UPRAVA

SPLITSKO-DALMATINSKA

 

Hodočašće u Sinj

Hodočašće u Sinj

Foto: HRT / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.