Hrvatski radio

Radio Split

Policijska akcija "Pješak"

06.02.2019.

10:11

Autor: RS

Policijska akcija       "Pješak"

Policijska akcija "Pješak"

Foto: - / -

U četvrtak, 7. veljače, od 10 do 13 sati, na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provest će se akcija „Pješak“, usmjerena na prekršaje koje čine pješaci, ali i na prekršaje koje vozači čine na štetu pješaka.

Policija upozorava sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, bilo da u prometu sudjeluju kao pješaci ili vozači. 

Pješaci čine najranjiviju skupinu sudionika u prometu, zato poštujte prednost prolaska, u naseljenim područjima i zonama odgojno-obrazovnih ustanova budite posebno oprezni i krećite se smanjenom brzinom!

Pješaci, koristite pješačke prijelaze gdje god je to moguće, poštujući svjetlosne prometne znakove i uvijek vodite računa o tome da se prije prelaska kolnika uvjerite da to možete učiniti na način kojim nećete ugroziti sebe ni druge, a posebno na mjestima gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza! Odgovornim ponašanjem u prometu čuvate vlastiti i tuđi život! - upozoravaju iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.