Hrvatski radio

Radio Split

Pomozimo koordinira unesrećenima - evo broj računa

30.12.2020.

09:07

Autor: RS

Pomozimo koordinira unesrećenima - evo broj računa

Pomozimo koordinira unesrećenima - evo broj računa

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Grada Splita u stalnoj je komunikaciji sa Stožerom Splitsko-dalmatinske županije i Nacionalni stožerom. Za potresom pogođena područja, Petrinju i Sisak, jučer poslijepodne krenuli su vatrogasci i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

Javljaju se brojne udruge i pojedinci voljni pomoći. Iz Grada Splita mole građane da pomoć pruže koordinirano kroz sustav, preko Crvenog križa, kako bismo bili sigurni da je pomoć stigla najpotrebitijima.

Gradsko društvo Crvenog križa Split pomoć za Petrinju, Sisak i ostala potresom stradala područja prikupljat će svaki dan od danas, srijede, od 9 do 19 sati u podrumu Spaladium Arene (ulaz s parkinga). Prikupljaju se isključivo nekvarljivi prehrambeni proizvodi.

Ako želite ponuditi smještaj unesrećenima u potresu koji su ostali bez krova nad glavom, pošaljite mail na adresu: smjestaj@crvenikriz-split.hr s informacijom o lokaciji i smještajnom kapacitetu!

Svi volonteri koji su spremni pomoći potresom pogođenim područjima mogu se prijaviti na mail: volonteri@crvenikriz-split.hr s osnovnim podacima i kontakt informacijama.

Donirati novčana sredstva za pomoć možete na sljedeći račun:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.

IBAN: HR6923400091511555516

Poziv na broj: 770

Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X

Pribrano i organizirano pomozimo stanovnicima Petrinje i Siska!

U našem jutarnjem programu Vedrana Krstić Ivanišević je razgovarala s predsjednik Crvenog križa grada Splita Tomislavom Gojom koji građane poziva na usklađeno prikupljanje pomoći preko Crvenog križa:

 

Tomislav Gojo

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.