Hrvatski radio

Radio Split

Požar u Mircima na Braču gase zračne snage

12.07.2017.

18:33

Autor: RS

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika angažirane su i danas u gašenju više požara, a najveći je u naselju Mirca kod Supetra na Braču gdje vatru gase dva Canadaira i četiri Airtractora.

Na požarištu Svilaja-Maljkovo u dva su navrata djelovala po dva Airtractora, a požar je buknuo i u zaseoku Bilandžići u Maljkovu, u općini Hrvace, gdje je upućen jedan Canadair.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 58 požara (26 u Šibensko-kninskoj, 21 Splitsko-dalmatinskoj, po pet u Dubrovačko-neretvanskoj  i Zadarskoj te jedan u Ličko-senjskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 500 sati naleta, pri čemu su izbacili više od 16 000 tona vode te prevezli 169 zemaljskih vatrogasaca i tonu vatrogasne opreme do požarišta - izvijestili su iz Oružanih snaga RH.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.